Veelgestelde Vragen

Reacties - Veelgestelde Vragen

Hieronder treft u een lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij dan kunt u altijd contact met me opnemen. Ik zal dan uw vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Indien de vraag voor anderen ook interessant is dan zal ik deze in de onderstaande lijst opnemen.

* Welke kleding kan ik het beste aandoen als ik voor een massagebehandeling kom?
antw.: Bij voorkeur kunt u gemakkelijke loszittende kleding aandoen zoals sportkleding, joggingkleding en dergelijke. Als onderkleding is een bikini, sportslip of string prima.

* Moet ik me helemaal ontkleden voor een massage?
antw.: Nee, u moet niets. U hoeft zich dus ook nooit geheel te ontkleden voor een massage. U kunt uw ondergoed gewoon aanhouden. Omdat er vaak olie gebruikt wordt bij een massage is het wel handig om geen lange slip(short met pijpjes) aan te trekken voor een massagebehandeling. Bij voorkeur een bikini, sportslip of string. Zodoende wordt olie op de kleding het beste voorkomen en kan de masseur alle te behandelen plaatsen gemakkelijk bereiken. Bij dames zal bij een rugmassage gevraagd worden of de bandjes van de BH of het topje losgemaakt mogen worden, nadat u bent gaan liggen, om olie op kleding te voorkomen en om een goede behandeling mogelijk te maken. Heeft u dit liever niet, dan zal hier omheen gemasseerd worden.
Wilt u alleen de benen gemasseerd hebben, dan is het ook niet direct nodig om de kleding van het bovenlichaam te ontdoen. Evenzo geld dit voor een massage van het bovenlichaam. Indien u dit graag heeft kan uw broek aanblijven en hoeft hoogstens iets naar beneden geschoven te worden om olie op kleding te voorkomen en een goede bereikbaarheid van de te behandelen spieren mogelijk te maken.

* Ik vind ontkleed plaatsnemen op een massagetafel het prettigst. Het geeft me een vrij gevoel en bij de sauna gaat dat ook zo. Kan dat wel?
antw.: Ja hoor, het kan en mag wel. Als u dat prettig vind, is het geen probleem. Alle lichaamsdelen die niet worden behandeld op dat moment, worden discreet afgedekt met handoeken. U ligt dan het meest behaaglijk en die lichaamsdelen blijven lekker warm. Tenslotte mag u van een degelijke masseur een professionele en discrete behandeling verwachten.

* Moet ik zelf olie of handdoeken meenemen?
antw.: Olie en handdoeken zijn bij de massage inbegrepen en hoeft u niet zelf mee te nemen.

* Moet ik voordat ik voor een massage kom nog iets doen?
antw.: Evenals dat u van de masseur hygiŽne en een hygiŽnische behandeling mag verwachten, verwacht de masseur hygiŽne van u. Het is gewenst en vereist dat u voorafgaande aan een behandeling een verschonende douche of wasbeurt heeft ondergaan. Neem daar ook de tijd voor en zie dat als uw begin van uw behandeling. Een verschonende douche nemen heeft geen zin als u vervolgens volledig gehaast, buiten adem en bezweet in de praktijk aankomt.

* Ik wil al heel lang eens naar een masseur maar heb toch de stille angst dat ik er opgewonden van zou kunnen raken. Dit weerhoud me ervan want ik zou niet weten waar ik mijn rode hoofd dan moet laten. Heeft u hier een tip of tips voor?
antw.: Voor zowel mannen als vrouwen geldt: Als u warme gevoelens krijgt door aanraking van een ander, dan hoeft u zich daar zeker niet voor te schamen. Het betekent wellicht dat op dat vlak alles bij u in orde is. Over het algemeen voelt de cliŽnt die op de tafel ligt zich er het meest onprettig bij. Vandaar het rode hoofd. Schroomt u zich niet om dit gewoon even aan te geven en tegen me te zeggen. Bijvoorbeeld dat u dat een te gevoelige plek vindt. Ik kan dan bijvoorbeeld overgaan naar een ander lichaamsdeel, zodat u zich prettig blijft voelen. Over het algemeen is een dergelijke 'angst' ook gewoon even de gewenning van vreemde handen aan je lijf.
Ik kan u hiervoor ook doorverwijzen naar het kennismakingsgesprek of de kennismakingsmassage (zie onderdeel 'Tarieven').
Voor alle duidelijkheid: Ik geef gťťn erotische massages.

* Bij massage vind ik het prettig om wat ontspanningsmuziek te horen. Is dat mogelijk?
antw.: Ja, dat is mogelijk. Ik heb verschillende CD's met ontspanningsmuziek in de praktijkruimte. wilt u uw eigen CD meenemen dan is dat ook mogelijk. Voorwaarde is wel dat het 'ontspannende' muziek dient te zijn.

* Ik ben redelijk sterk behaart. Is dat een probleem?
antw.: Nee, dit hoeft geen probleem te vormen. In een dergelijk geval wordt er meer olie gebruikt en bij zeer sterke beharing kan de massagedruk iets verminderd worden.

* Kan ik ook voor een erotische massage bij u terecht?
antw.: Nee. Daarvoor dient u bij een ander type masseur/masseusse te zijn. De gegeven massages hebben erotiek of erotische opwinding niet als doel.

* Ik heb enkele tatoeages op mijn lichaam. Kan ik dan gemasseerd worden?
antw.: Ja hoor, u kunt prima gemasseerd worden, zolang er voor mij geen andere indicaties zijn die me dat afraden.

* Kan ik prive massageles bij u krijgen?
antw.: Ja hoor, priveles is mogelijk. Dit moeten altijd minimaal tweetallen zijn, bijvoorbeeld met uw partner of een vriend of vriendin. We hebben namelijk uiteraard een model nodig. U kunt zelf les krijgen waarbij de meegebrachte tweede persoon enkel model is, dan geldt een enkeltarief. Maar u kunt ook gezamelijk les krijgen, dan geldt een, per persoon, voordeliger dubbeltarief.

Naar boven